Over ons

Over ons

De Indische is ontwikkelaar en producent van gastronomische kant-en-klaarmaaltijden.
Met wortels in het restaurantwezen, zijn we sinds 1985 toonaangevend
in het Oosterse segment van convenience food
productie. Inmiddels hebben we een assortiment met authentieke gerechten uit meer dan 12 landen.
Naast de bekende Indische, Chinese en andere Oosterse specialiteiten, produceren we ook Italiaanse,
Spaanse en oer-Hollandse gerechten. Deze leveren we aan de horeca, detailhandel en instellingen.






Ons formule voor succes

Kwaliteit, flexibiliteit en service zijn de speerpunten
voor onze succesformule. Onze producten bevatten
kwalitatief hoogwaardige ingrediënten die zorgvuldig
zijn samengesteld en ingekocht om u van een prachtig
eindproduct te kunnen voorzien. Onze producten zijn
een echte smaakbeleving én dat proeft u! Naast het
feit dat wij aandacht en zorg aan onze producten
besteden doen we dat uiteraard ook aan u. Door het
vertalen van de wensen van u als afnemer kunnen wij
u vrijwel altijd voorzien van het juiste product.
In enkele gevallen biedt maatwerk de uitkomst,
gezamenlijk ontwikkelen we een gerecht dat aansluit
bij uw specifieke wensen

 

Ons verhaal

 

 

  • 1985: Oprichting van De Indische

    Het jaar waarbij de centrale keuken het levenslicht zag mede doordat Han & Hilda Ho al op dat moment 3 Indonesische restaurants runden in Haarlem, Amsterdam en Hilversum. Om de eenheid in de gerechten het hoofd te bieden, is er besloten om centraal de productie voor de welbekende rijsttafels op een locatie onder te brengen.

  • 1988: Verhuizing naar Waarderpolder

    Verhuizing naar een groot pand op het industrieterrein Waarderpolder met 700 m2 ruimte. Veel expansie mogelijkheden en ook de start van onze Party Service was een schot in de roos voor die tijd. Veel mooie opdrachten van Monaco tot aan het KIT in Amsterdam waar we met onze gastvrouwen een bekend fenomeen waren.

  • 1996: Verhuizing naar Nieuw-Vennep

    De verhuizing naar een ultramodern pand in Nieuw-Vennep van circa 2500 m² heeft ervoor gezorgd dat wij tot op de dag van vandaag gecertificeerd zijn volgens de laatste eisen.

  • 2008: Overname van Canter Traiteur uit Amsterdam

    Met een veelzijdigheid aan niet Oosterse producten in het assortiment bij Canter was dit een welkome aanvulling op het huidige assortiment van De Indische. Hierdoor konden we nu een veel breder palet aan convenience producten aanbieden voor de professionele foodservice markt. Op onder andere verschillende beurzen werd het vernieuwde en uitgebreide assortiment groots aangeprezen.

  • 2009: Uitbreiding Productieruimte

    Uitbreiding aan productieruimte was broodnodig gezien de sterke groei in de markt met daarbij de vraag naar onze producten. Met een totaal vloeroppervlak van 3600 m² onderverdeeld in gescheiden warme en koude keukens met voldoende opslagcapaciteit zijn we klaar voor de toekomst!

  • 2016/2017: Lancering Flying Flavours

    Lancering van het merk Flying Flavours met in eerste instantie een assortiment 2-vaks maaltijden. Met een jaar later een geheel nieuwe innovatieve en verassende lijn snacks: “Kroketten met karakter is ons motto!”